REGISTER ONLINE
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
Ακουμιανάκη Τιτίκα
Βοηθός στον Παιδικό Σταθμό
Αποστολάκης Ευάγγελος (Βαγγέλης)
Οδηγός
Γεωργιλαδάκη Εμμανουηλία (Εμμανουέλα)
Kαθηγήτρια Αγγλικών
Είναι απόφοιτη (2003) Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «λίαν καλώς». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τίτλους “Managing mixed ability classes”, “Systemic functional grammar” κλπ. Έχει εκπονήσει εργασίες πάνω στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία, τη λογοτεχνική μετάφραση, τη δυσλεξία, τις αλλαγές της νέας ελληνικής γλώσσας ως αποτέλεσμα της επαφής της με τα αγγλικά και πάνω στα ευρωπαϊκά προγράμματα σπουδών (Erasmus και Socrates). Στο διάστημα 2004-2006 εργάστηκε σε κεντρικό φροντιστήριο ξένων γλωσσών των Χανίων και από το 2004 εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-Μητέρα ως καθηγήτρια Αγγλικών στο διευρυμένο πρόγραμμα του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. Στόχος της είναι η επίτευξη της επικοινωνιακής διάστασης της γλώσσας και η χρήση της στον καθημερινό λόγο. Η εμπειρία της και οι συνθήκες διδασκαλίας εξασφαλίζουν ότι η εκμάθηση των αγγλικών στο σχολείο μπορεί να επιτευχθεί χωρίς εξωσχολική βοήθεια, αφού στο διευρυμένο πρόγραμμα καλύπτονται οι απαιτήσεις του διδακτικού αντικειμένου. Γνωρίζει επίσης γερμανικά. Είναι παντρεμένη κι έχει ένα παιδί.
Δασκαλάκη Χρυσή (Χρυσούλα)
Βρεφοκόμος
Απόφοιτος του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών Χανιών Παιδοκομίας-Βρεφονηπιοτροφίας. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Χρήση Η/Υ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ – Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) καθώς και σεμινάρια σχετικά με την αγωγή, εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Επίσης συμμετείχε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης πάνω στις βασικές γνώσεις Πρώτων Βοηθειών. Εργάζεται στο βρεφικό σταθμό των Εκπαιδευτηρίων Μαυροματάκη-Μητέρα από το 1991. Θεωρεί σημαντικό στην εργασία της να δημιουργεί ένα περιβάλλον ηρεμίας και θαλπωρής για τα βρέφη προσφέροντάς τους απλόχερα την αμέριστη αγάπη της.
Δημοτάκη Αναστασία
Νηπιαγωγός
Με κίνητρο την αγάπη της για τα παιδιά, επιλέγει να σπουδάσω στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το Σεπτέμβριο του 2008 εργάζεται στο νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Μαυροματάκη-Μητέρα. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες και βιωματικά σεμινάρια όπως: οι πολιτισμικές διαστάσεις των διαδικασιών μάθησης και ανάπτυξης, σύγχρονες προσεγγίσεις στο χώρο της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας στο πλαίσιο προσχολικής αγωγής, παραμύθι και αφήγηση, το παιδί και τα μαθηματικά, μουσειακή εκπαίδευση, η δημοκρατία στο νηπιαγωγείο, πίνακες ζωγραφικής: ένας υπέροχος κόσμος για μικρούς και μεγάλους κ.ά. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια art therapy και πρώτων βοηθειών. Το ενδιαφέρον της ως παιδαγωγός επικεντρώνεται κυρίως στην διαμόρφωση ενός ασφαλούς και ελκυστικού μαθησιακού περιβάλλοντος, όπου το κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να χαίρεται και να συμμετέχει σε δραστηριότητες που κινητοποιούν το ενδιαφέρον του, να συνυπάρχει και να συνεργάζεται με άλλους, όπως και να επιλύει αυτόβουλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Σημαντική επίσης θεωρεί την προώθηση του εγγραμματισμού, αφου η σημασία του είναι καθοριστική για την σχολική επιτυχία των παιδιών. Το πλαίσιο εργασίας είναι βέβαια το παιχνίδι καθώς αποτελεί το σπουδαιότερο μέσο μάθησης για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.
Καρκαβάτσου Χρυσή (Χρυσουλίτσα)
Βρεφοκόμος
Έχει πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου ειδικότητας Βρεφονηπιοκόμων. Εργάζεται από το 2002 έως και σήμερα στο βρεφονηπιακό σταθμό των Εκπαιδευτηρίων Μαυροματάκη-Μητέρα. Έχει παρακολουθήσει παιδαγωγικά σεμινάρια με θέματα όπως: Προβλήματα συμπεριφοράς σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και τρόποι αντιμετώπισης,  σύνδεση εκπαίδευσης και πολιτισμού, έκφραση και δημιουργία και ανάπτυξη νηπίου, σύγχρονες προσεγγίσεις στο χώρο της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας σχετικά με την προσχολική αγωγή και art therapy με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις και τ’ ανθρώπινα συναισθήματα. Πιστεύει ότι στόχος στη δουλειά ενός εκπαιδευτικού είναι η συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.
Μανωλάκης Κωνσταντίνος (Κώστας)
Διεύθυνση, Δάσκαλος
Απόφοιτος (1990) του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών (με άριστα) με Μsc στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (2010, αριστούχος-υπότροφος). Υπηρετεί στα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-Μητέρα απ' το 1994 ως δάσκαλος και με καθήκοντα αναπληρωτή Διευθυντή τα τελευταία χρόνια. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη σύνδεση της Εκπαίδευσης με τον Πολιτισμό (τέχνες, θέατρο, μουσείο, περιβάλλον, ΤΠΕ) και τη διδακτική της Ιστορίας και έχει οργανώσει αρκετά σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα για το σχολείο και σε συνεργασία με άλλους φορείς. Είναι ένας απ’ τους συγγραφείς του εκπαιδευτικού φακέλου «Ελευθέριος Βενιζέλος: Στα βήματά του...» του Εθνικού Ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος και του Υπουργείου Παιδείας. Έχει επιμορφώσει ομάδες ενηλίκων κι έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σχετικά με την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τις ΤΠΕ. Συμμετέχει στην ομάδα Teachers4Europe σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ελλάδας με σκοπό την προώθηση της εκπαίδευσης στην ιδιότητα του πολίτη. Πιστεύει ότι το έργο ενός πολυδύναμου δασκάλου είναι να εμψυχώνει και να εμπνέει το μαθητή προς την κατάκτηση της γνώσης με τη βοήθεια πολυτροπικών εκπαιδευτικών εργαλείων. Σκοπός είναι ο μαθητής να αισθάνεται ικανοποιημένος κι ευτυχισμένος απ’ τη μαθησιακή διαδικασία. (Φέτος διδάσκει στην Στ΄ τάξη). Είναι παντρεμένος με τη Μαυροματάκη Βίλμα και έχουν δύο παιδιά.
Μαυροματάκη Βασιλική Παρασκευή (Βίλμα)
Νηπιαγωγός
Απόφοιτος του Αθηναϊκού Κέντρου Παιδαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (Α.Κ.Π.Ε.Σ.) με την ιδιότητα της «Παιδαγωγού Προσχολικής ηλικίας». Εργάζεται από το 1994 στα Εκπαιδευτήρια «Μαυροματάκη-Μητέρα» ως Νηπιαγωγός. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσειοπαιδαγωγικής, μουσικοκινητικής (σύστημα Orff), παιδικής λογοτεχνίας, κουκλοθεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού, διδακτικής θετικών επιστημών για νήπια και πρώτων βοηθειών. Σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, σχετικά με τον πολιτισμό και τις τέχνες. Συγγράφει και εκδίδει, το 2005, βιβλίο δραστηριοτήτων για παιδιά, πάνω σε 10 πίνακες ζωγραφικής της Εθνικής Πινακοθήκης με τίτλο: «Ζωγραφίζουμε τον κόσμο μας – Τέχνη για παιδιά», που εγκρίνεται απ’ το Υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στο Νηπιαγωγείο. Επιμορφώνει ομάδες νηπιαγωγών του νομού Χανίων. Οργανώνει οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα όπως τα: «Πίνακες ζωγραφικής, ένας υπέροχος κόσμος για όλους», «Φάρος Χανίων, το στολίδι της πόλης μας» και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής για παιδιά (και μεγάλους). Με οδηγό την αγάπη προς τα παιδιά τους προσφέρει συνεχώς ερεθίσματα για συναισθηματική και μαθησιακή ανάπτυξη μέσα από το βίωμα και το παιχνίδι.
Μαυροματάκη Μαριάννα
Διεύθυνση
Μαυροματάκης Αντώνιος (Αντώνης)
Διεύθυνση
Μοδιανάκη Αθανασία (Σούλα)
Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας
Ολοκλήρωσε το 1988 το Παιδαγωγικό Τμήμα στη σχολή Α.Κ.Π.Ε.Σ. στην Αθήνα. Εργάστηκε σε Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς στην Αθήνα, την Ορεστιάδα, τη Χαλκίδα και την Κω. Απ’ το Σεπτέμβρη του 2002 και μέχρι σήμερα εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-Μητέρα. Έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια με θέματα που αφορούν τη σύνδεση εκπαίδευσης και πολιτισμού, τις πρώτες βοήθειες, μαθησιακές δυσκολίες, τα παραμύθια, το θέατρο και τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες, τα χειροποίητα αντικείμενα και τη θεραπεία μέσω των εικαστικών. Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί. Πιστεύει ότι στη ζωή «δίνεις ό,τι θέλεις και παίρνεις ό,τι δίνεις...» Γι’ αυτό και προσπαθεί να είναι πάντα καλά με τον εαυτό της και με τους συνεργάτες της, τα παιδιά, που τα θεωρεί ανεκτίμητο θησαυρό.
Μπονάτου Κυριακή
Μουσικός
Απόφοιτη του Ωδείου Χανίων το έτος 1995 με τα πτυχία: Αντίστιξης, Ειδικού Αρμονίας, Ωδικής, Αρμονίου και Σχολή Ανωτέρας Πιάνου. Έχει υπηρετήσει στη δημόσια εκπαίδευση για 7 συνεχή έτη, σε ιδιωτικό Ωδείο των Χανίων και στα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-Μητέρα τα τελευταία 14 χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε διεύθυνση χορωδιακών συνόλων (παιδικές χορωδίες) καθώς και σε μουσικά σύνολα που κατά καιρούς δρουν στην πόλη των Χανίων.
 
Ροδιτάκης Ιωάννης (Γιάννης)
Οδηγός
Οδηγός, κάτοχος διπλωμάτων οδήγησης Α, Β, Γ και Δ κατηγορίας. Ολοκλήρωσε το 2000 στο Κέντρο Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Χανίων τη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ με πτυχίο στο Μηχανολογικό Κλάδο και ειδικότητα Θερμοϋδραυλικών και το 2010 την Επαγγελματική Σχολή Χανίων, αποκτώντας πτυχίο ειδικότητας Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων και Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης (β΄ κύκλος). Έχει εργαστεί σε κατάστημα υδραυλικών ειδών και χρωμάτων, ως υπάλληλος στο πρόγραμμα δακοκτονίας, σε σούπερ-μάρκετ, ως υπάλληλος γενικών καθηκόντων στο Δήμο Νέας Κυδωνίας, στο αεροδρόμιο Χανίων στην εξυπηρέτηση αεροσκαφών και ως βοηθός χειριστή ανυψωτικών μηχανημάτων. Διαθέτει γνώσεις αγγλικών και χρήσης Η/Υ. Στα προσωπικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η μουσική, η κολύμβηση, οι υπολογιστές και ο αθλητισμός (ασχολείται με το ποδόσφαιρο).
Σβουράκης Παναγιώτης (Τάκης)
Γυμναστής
Απόφοιτος (1990) της Σχολής Γυμναστικής Ακαδημίας (D.I.F.) του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Ταυτόχρονα τελειώνει και την σχολή προπονητών καλαθοσφαίρισης Βελιγραδίου (διετής σχολή με δικαίωμα διδασκαλίας σε ομάδες Α1 κατηγορίας). Εκπονεί διπλωματική εργασία σχετικά με την κινησιοθεραπεία και τις πρώτες βοήθειες, μέσα και έξω από το νερό. Επίσης λόγω του άριστου βαθμού στην κολύμβηση έχει και πτυχίο εκπαιδευτή κολύμβησης. Μετά από εξάμηνη πρακτική άσκηση σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Σερβία, επιστρέφει στην Ελλάδα και εργάζεται ως προπονητής μπάσκετ για παιδιά μικρής ηλικίας (9-15) και συγχρόνως εκπαιδευτής κολύμβησης στο ΝΟΧ. Από το 1997 δουλεύει στα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-Μαυροματάκη, ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Δημοτικό και τα καλοκαίρια ως εκπαιδευτής κολύμβησης. Για το διάστημα 1998-2005 δουλεύει και στο Γυμνάσιο του ιδίου σχολείου. Η προϋπηρεσία του στην Β΄βαθμια είναι 7 χρόνια ενώ στην Α΄βαθμια είναι 16 χρόνια . Συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα Ολυμπιακής παιδείας το 2001-2005 και στο πρόγραμμα «Καλλιπάτειρα» με ολοκληρωμένη συμμετοχή σε όλα τα σεμινάρια. Μέχρι και σήμερα ασχολείται με προγράμματα Αγωγής Υγείας , Κυκλοφοριακής Αγωγής , Περιβαλλοντικής Αγωγής με ενεργή συμμετοχή του σχολείου του σε όλα τα προγράμματα με συντονίζοντας και υλοποιώντας ποικίλες βιωματικές δράσεις.