REGISTER ONLINE
NEWS
Το πνεύμα των Χριστουγέννων…

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν άφησε ανεπηρέαστο το σχολείο μας. Ο Δεκέμβριος κλείνει με τις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες. Στα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-Μητέρα οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Δεκεμβρίου με τέσσερις παραστάσεις από όλα τα τμήματα του σχολείου. Γονείς, φίλοι και παιδιά είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα παιδιά του σχολείου πάνω στη σκηνή να παρουσιάζουν με τη σειρά:

Προνήπια: «Η Γέννηση» και «Αϊ-Βασίλης θε να ’ρθεί, κάτι θέλει να μας πει…»

Για άλλη μια φορά οι τρεις Μάγοι ξεκίνησαν το μακρινό τους ταξίδι ακολουθώντας το Άστρο της Βηθλεέμ, για να προσκυνήσουν το μικρό Χριστό. Στη φάτνη η Μαρία και ο Ιωσήφ έζησαν το θαύμα της Γέννησης καθώς η Νύχτα άπλωνε τα πέπλα της, λευκές Νιφάδες στροβιλίζονταν χαρούμενα, Άγγελοι δοξολογούσαν, ταπεινοί Βοσκοί πρόσφεραν τα δώρα τους και μικροί Τυμπανιστές κρατούσαν το χαρούμενο ρυθμό.

Ο Αϊ-Βασίλης με τους Τάρανδους και τους βοηθούς του ετοιμαζόταν και πάλι για το ταξίδι του στον κόσμο. Σ’ ένα κόσμο όπου η Αγάπη, η Υγεία, η Ειρήνη και το Χαμόγελο αγωνίστηκαν αλλά κατάφεραν να επικρατήσουν. Η μάγισσα Μάτα (που λάτρευε τη σοκολότα) είχε άλλα σχέδια. Ήθελε να καταστρέψει τη γιορτή, αλλά ένα αναπάντεχο δώρο έφερε την ανατροπή!

Δημοτικό – Νήπια: «Χριστουγεννιάτικες Κάρτες»

Τα μεγαλύτερα παιδιά ζωντάνεψαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με λόγο, ποίηση, μουσική, χορό, κίνηση, σκηνικά και τις ζωγραφιές τος. Οι κάρτες μας για φέτος είχαν θέμα τα ευρωπαϊκά έθιμα, ένα ρόδι γεμάτο αστέρια-ευχές, τα παιδιά του κόσμου που αποζητούν την Ειρήνη, την εξυπνάδα των παιδιών που ανακαλύπτουν τα δώρα του Αϊ-Βασίλη, την Αγάπη που μόνο αυτή σώζει από τη στρέβλωση του Πνεύματος των Χριστουγέννων εξαιτίας  του υπερκαταναλωτισμού και της υποκρισίας, καθώς και χριστουγεννιάτικα γκράφιτι απ’ τα μεγαλύτερα παιδιά αντλώντας έμπνευση απ’ το έργο του Μπάνσκι.

Μεταβρεφικά τμήματα: «Θα μοιράσει ο Αϊ-Βασίλης φέτος δώρα;»

Στο χιονισμένο δάσος με τα Έλατα, οι Τάρανδοι έπαιζαν με τις Χιονούλες και αρρώστησαν. Οι Βοηθοί του Αϊ-Βασίλη νοσήλευσαν τους ταράνδους μαζί με τ’ Αστέρια της Νύχτας και τους έκαναν καλά. Έτσι οι Αγιοβασιλίνες χωρίς άγχος έφεραν τα δώρα που θα μοιράσουν οι Αγιοβασίληδες!

Προ-προνήπια: «Ο Καρυοθραύστης»

Με οδηγό τη μαγική μουσική του Τσαϊκόφσκι οι μικροί μαθητές έπαιξαν επί σκηνής με την Κλάρα, το Μάγο και τον Καρυοθραύστη, τους Ποντικούς και τους Στρατιώτες και χόρεψαν μαζί με τις Χιονονιφάδες καθώς ταξίδευαν προς τη χώρα των ζαχαρωρών. Εκεί τους περίμεναν τα Σοκολατάκια, ο Αραβικός Καφές, το Κινέζικο Τσάι, τα Γλειφιτζούρια, η Μαμά Τζίντζερμπρετ και τα μπισκοτάκια της και τέλος τα Λουλούδια. Η Κλάρα έζησε την πιο όμορφη παραμονή Χριστουγέννων και που δεν ήθελε να τελειώσει ποτέ.

Παράλληλα με τις προηγούμενες εκδηλώσεις οι προσκεκλημένοι δέχτηκαν κέρασμα απ’ το χριστουγεννιάτικο μπουφέ με τα σπιτικά γλυκά της κ. Μαριάννας. Λειτούργησε λαχειοφόρος δωροαγορά με δώρα που έφεραν τα παιδιά στο σχολείο γι’ αυτό το σκοπό και μπαζάρ με κατασκευές απ’ το προσωπικό του σχολείου. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν υπέρ των συσσιτίων της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και του Αγίου Χαραλάμπους (της ενορίας μας). Τσάντες με τρόφιμα δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων και τσάντες με τρόφιμα και παιχνίδια στο Ερυθρό Σταυρό. Επίσης προσθέσαμε τα δικά μας κουτιά με γάλα στο δέντρο των Γιατρών του Κόσμου κι από τον κουμπαρά που φτιάξαμε υπέρ του Ηλία Δασκαλάκη συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό. Τσάντες με ρουχισμό και άλλα είδη θα διατεθούν όπου υπάρχει ανάγκη. Πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επισκέψεις. Τέλος είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση Αρχαίας Τεχνολογίας στην Αγιά, να ξεναγηθούμε σ’ αυτή και να χορτάσουμε παιχνίδι στον παιδότοπο!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους βοηθούς, συμπαραστάτες και συμμετέχοντες! Καλές γιορτές σε όλους!