REGISTER ONLINE
ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

To Θερινό Εργαστήρι των Εκπαιδευτηρίων Μαυροματάκη-Μητέρα ξεκινάει αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων
(στις 15 Ιουνίου) και διαρκεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού που επιθυμούν να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, κάνοντας παρέα και παίζοντας με συνομήλικα παιδιά. Διευκολύνονται επίσης οι εργαζόμενοι γονείς κατά την περίοδο που είναι κλειστά τα σχολεία, ώστε τα παιδιά τους να δραστηριοποιούνται σ’ ένα ασφαλές και πολιτισμένο περιβάλλον και να μη μένουν κλεισμένα στο σπίτι μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή ή τηλεόραση.

Καταρτισμένοι παιδαγωγοί προετοιμάζουν και υλοποιούν μια σειρά δραστηριοτήτων επιμερισμένες σε θεματικές ενότητες (ανά εβδομάδα), οι οποίες συνοδεύονται από εκδρομές κι εκπαιδευτικές επισκέψεις. Τα παιδιά εμψυχώνονται ν’ ασχοληθούν με θέματα περιβάλλοντος, τοπικής ιστορίας, τεχνολογίας-επιστήμης, τέχνης και πολιτισμού με τρόπο βιωματικό και παιγνιώδη. Τα παιχνίδια (ομαδικά στην αυλή κάτω απ’ το δροσερό ίσκιο των δέντρων ή επιτραπέζια) κυριαρχούν.

Για μια παιδαγωγικά σωστή και ενδιαφέρουσα προσέγγιση των θεμάτων, χρησιμοποιούμε έντυπο υλικό (βιβλία, παραμύθια, περιοδικά, κάρτες) και το εργαστήρι των υπολογιστών. Τα παιδιά ενθαρρύνονται να εκφραστούν καλλιτεχνικά (κολλάζ, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, ζωγραφική με πινέλα, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, μακέτες κλπ.).
Στην κλειστή αίθουσα των εκδηλώσεων έχουν τη δυνατότητα να παίζουν μουσικοκινητικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο και να χαλαρώνουν με τη μουσική. Επίσης στα γήπεδα του σχολείου μπορούν να αθλούνται παίζοντας μπάσκετ, βόλεϊ, (τις πρωινές ώρες που ο ήλιος δεν είναι δυνατός) και πιγκ – πογκ στην κλειστή αίθουσα.

Από την πρώτη μέρα τα παιδιά προμηθεύονται με ένα καπελάκι με το όνομά τους, για να το φοράνε όταν θα βγαίνουν να παίζουν στις αυλές. Το καπελάκι θα μένει στο σχολείο και θα το πάρουν τα παιδιά δικό τους την τελευταία μέρα.
Την πρώτη εβδομάδα δίνεται στα παιδιά κι ένα μπλουζάκι του σχολείου, το οποίο πρέπει να το φοράνε όταν πρόκειται να πραγματοποιήσουν μία επίσκεψη εκτός σχολείου.

Το Θερινή Εργαστήρι μπορεί να συνδυαστεί με τ’ αντίστοιχα προγράμματα εκμάθησης Κολύμβησης και Τένις.
Προβλέπεται ακόμα μεσημεριανό φαγητό για όποιον το επιθυμεί και μεταφορά με σχολικό λεωφορείο.