REGISTER ONLINE
ANNOUNCEMENTS
“Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι”

Η Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 ήταν μία διαφορετική μέρα. Το μάθημα δεν ακολούθησε το ωρολόγιο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, αλλά πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες εξίσου σημαντικές και πολύ ενδιαφέρουσες. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα «Ρατσισμός και διαφορετικότητα: Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» επεφύλαξε πολλές εκπλήξεις για όλα τα παιδιά του Δημοτικού μας Σχολείου. Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δραστηριότητες:

Ενημέρωση σε κάθε τάξη για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Δραστηριότητες εισαγωγικές ανά τάξη και επίπεδο μαθητών σχετικά με την αξία του αθλητισμού στη ζωή μας και στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό. Προσέγγιση της διαφορετικότητας και ενημέρωση για τα ίσα δικαιόματα που έχουμε όλοι μας. Προβλήθηκαν φιλμάκια, έγιναν κινητικές δραστηριότητες, συζήτηση με βάση τις εμπειρίες των μαθητών και κριτικός προβληματισμός.

Ομαδικές κινητικές δραστηριότητες ενδυνάμωσης της ομάδας. “Κάνε ό,τι κάνω” ανάλογα με τις δυνατότητές σου. “Μπροστά στον καθρέπτη” μη λεκτική επικοινωνία – ανάπτυξη εμπιστοσύνης. “Το νησί του καρχαρία” αλληλοβοήθεια για να σταθούμε στον όλο και μικρότερο χώρο αλληλοϋποστηριζόμενοι. “Stop Racism με τα σώματά μας” σημειωτικό μήνυμα.

Πιν νικ για όλους. Φτιάχνουμε ό,τι τρώμε, καλύπτοντας μια βασική βιολογική κοινή ανάγκη.

Ενημέρωση από τον προπονητή των Special Olympics κ. Κώστα Νικολαντωνάκη με προβολή βίντεο και φωτογραφιών από την πρόσφατη διοργάνωση των Πανευρωπαϊκών Special Olympics στο Βέλγιο. Λεπτομέρειες για την ελληνική αποστολή και ειδικά τους Χανιώτες αθλητές που πρωταρχικά συμμετείχαν και δευτερευόντως διακρίθηκαν.

Διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ  3 Χ 3 με μικτές ομάδες. Σε κάθε ομάδα ένας μαθητής μεγαλύτερης τάξης, ένας μικρότερης και ένα κορίτσι. Έμφαση στην προσπάθεια και τη συμμετοχή.

Διαγωνισμός ελεύθερων βολών στο μπάσκετ για τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων.

Εικαστικές δραστηριότητες σχετικές με το θέμα της ημέρας: κολάζ και ζωγραφιές. Έμφαση στην προσπάθεια και τη συμμετοχή.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

2014-10-06 10.36.06